Cookies & Integritetspolicy

  • Du är här:
  • Hem
  • Cookies & Integritetspolicy

OM COOKIES

På tvattataket.se använder vi cookies. En cookie är en bit information som en hemsida lagrar på användarens dator, surfplatta eller mobil. Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och för att vissa funktioner ska fungera korrekt.

Cookies raderar sig själva efter ett visst antal månader, men de förnyas efter varje besök.

I en cookie är det samtidigt möjligt att följa en användares surfande vilket gör det möjligt för oss att anpassa dina besök. Cookies används också för statistik över hur hemsidan används och för riktade erbjudanden och marknadsföring till dig.

Du som användare har möjlighet att ställa in hur din webbläsare hanterar cookies. Exempelvis kan man ställa in att man vill bli meddelad när en cookie vill lagras, vilket vanligtvis går att acceptera eller avvisa. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Avvisar man cookies kan vissa av våra onlinetjänster sluta fungera korrekt.

Cookies  vår webbplats

Det finns två typer av cookies:
Permanenta cookies
En permanent cookie ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. På tvattataket.se används dessa för att förbättra webbplatsen genom att få statistik över hur besökare använder webbplatsen, till exempel vilka sidor och artiklar som läses mest och hur användare navigerar på sidan. Statistiken kan även kan handla om dig, dina intressen eller din internetenhet (dator, surfplatta eller mobil) och används i huvudsak för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.

Temporära cookies
En temporär cookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Temporära cookies försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används temporära cookies för att identifiera ditt nuvarande besök.

Google Analytics (trafikmätning)

Tvattataket.se använder Google Analytics, som hjälpmedel för att få en bild av hur besökare använder webbplatsen. Analysverktyget använder cookies och informationen som genereras av dessa genom din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) kommer att vidarebefordras till och lagras av Google på servrar i USA. Denna information används i syfte att samla in information om besökarna, så som demografisk data, och utvärdera besöksstatistik, exempelvis för att förbättra innehåll, navigation och struktur. Google kan också överföra denna information till tredje parter om det krävs enligt lag eller i de fall en tredje part behandlar informationen för Googles räkning. Google kommer inte att koppla samman IP-adresser med andra data som Google innehar.

INTEGRITETSPOLICY

Vi hanterar dina personuppgifter med stor säkerhet och i enlighet med rådande lagstiftning (GDPR) från den 25:e maj 2018. I denna policy beskriver vi hur vi samlar in personuppgifter, dina rättigheter och hur du kan kontakta oss gällande våra policys.

Vår hantering av personuppgifter

Personuppgifter lämnas aldrig ut till tredje part och vi samlar aldrig in personuppgifter utan att du själv har gett oss dessa uppgifter vid registrering av vårt nyhetsbrev eller liknande. Uppgifter som samlas in är namn, telefonnummer, e-post och eventuellt adress, postnummer och ort.

Den e-postadress du anger till oss använder vi för att kunna skicka ut annan information som kan vara relevant för dig.

För att avbryta din prenumeration på våra nyhetsbrev, följ instruktionerna längst ner i varje nyhetsbrev så tas du automatiskt bort från utskickslistorna.

Hur vi skyddar din information

Enligt personuppgiftslagen ska dina personuppgifter bevaras säkert och konfidentiellt. Vi sparar dina personuppgifter på datorer som har begränsad åtkomst och är placerade i kontrollerade anläggningar. Vi kan dock inte garantera 100-procentig säkerhet vid dataöverföring via internet. Det betyder att det kan vara en risk för att andra otillbörligen får åtkomst till uppgifter när dessa sänds elektroniskt. Du överlåter således dina personuppgifter på eget ansvar.

Dina personuppgifter kommer inte att lagras under längre tid än vad som är nödvändigt för att vi ska kunna uppfylla de syften för vilka personuppgifterna samlats in. Detta gäller om inte andra föreskrifter kräver att personuppgifterna sparas en längre tid.

Kontaktuppgifter

Torbjörn Björk
E-post
070 638 61 72

Ändringar i vår policy

Den snabba utvecklingen av internet betyder att förändringar i vår behandling av personuppgifter kan bli nödvändiga. Vi förbehåller oss därför rätten att uppdatera och ändra våra nuvarande riktlinjer för behandling av personuppgifter. Den senaste versionen kommer alltid att vara tillgänglig på vår hemsida.

 

Senast uppdaterad: 2020-10-18